Turn de birouri în Pipera

Proiectat: Monica Cîrstea
Adresa: București, Șoseaua Pipera nr. 37 – 41
Anul: 2020

Printre provocările acestui proiect au fost amprenta redusă la sol, nevoia unor spații generoase destinate parcărilor, modul de raportare la cele 3 străzi cu caracter diferit care delimitează terenul și nevoia de a crea o imagine emblematică a noii clădiri într-o zonă aflată într-o continuă evoluție.

Pe lângă turnul propriu-zis, proiectul a cuprins și un concept de urbanism pentru terenul de vis-a-vis, pe direcția nord-est. Pentru acesta, am propus un complex de hoteluri, săli de conferințe și spațiu expozițional.

Turnul are un regim de înălțime 5S+P+33E și o înălțime maximă de 150.5 m. Forma de romb a planului conferă o perspectivă mai dinamică a intersecției. În plan vertical, turnul este fragmentat în 2 secțiuni: primele 3 niveluri corespund regimului de înălțime al blocurilor învecinate și cuprind un showroom auto, iar nivelurile superioare cuprind spații de birouri (etajele 4-30) și săli de conferințe (etajele 31-32). Între acestea este dispusă o terasă verde – ca o translatare a spațiului liber de la nivelul solului pe care noua clădire îl ocupă.

Vezi alte proiecte din categoria

 A R H I T E C T U R Ă 

Cum te putem ajuta?

Construim imaginea perfectă pentru planurile tale de viitor. Descoperă serviciile noastre!

Vrei să colaborăm?

Suntem aici pentru tine. Lasă-ne un mesaj și vom răspunde în cel mai scurt timp.